Blog

De nieuwste najaarstrends: van elegant tot oversized

De nieuwe collecties komen volop binnen bij bij SKM! Laten we daarom dé modetrends voor het najaar van 2023 bekijken.

Een vleugje magie

Hoewel de meesten van ons geen extreme mode volgen, willen we toch graag een vleugje magie toevoegen aan onze dagelijkse garderobe. We richten ons op elegantie, subtiliteit en draagbare kleding. In dit artikel bespreken we daarom de drie meest draagbare modetrends die we dit najaar in het straatbeeld zullen zien.

Business looks, ook voor casual momenten

Een opvallende trend voor dit seizoen is het dragen van business looks tijdens informele gelegenheden. Denk aan een powersuit terwijl je koffie drinkt met een vriend(in).

Breed geschouderde blazers, jumpsuits en lange wollen mantels zullen het straatbeeld domineren. Power suits zijn al een tijdje populair en worden gekenmerkt door eenvoud en elegantie. Ze bieden een perfecte balans tussen werk en privé.

Alledaags chic

'Back to basic' is het motto voor dit najaar. Denk aan minimalistische, eenvoudige outfits die zeer draagbaar zijn. Een (witte) top, een jeans en een paar sneakers zijn al genoeg.

De trend van 'alledaags chic' combineert draagbare klassiekers zoals (witte) blouses of T-shirts, goede blazers en tijdloze jeans. Een statement-tas kan deze look naar een hoger niveau tillen.

Opvallend en oversized

Hoewel de trends vooral subtiel zijn, betekent dit niet dat alles dat glimt uitgesloten is. Statement accessoires zijn dit seizoen weer helemaal in. Dit is vooral leuk bij een 'back to basic' look, omdat het een echt modestatement kan zijn. Denk maar aan juwelen, tassen, maar ook sjaals en zelfs riemen! Dit najaar hoef je je dus geen zorgen te maken over te weinig ruimte in je tas. Oversized tassen waar werkelijk àlles in past, zijn helemaal in de mode. Praktisch en modieus gaan dus hand in hand.

Maar ook jassen die over de vloer slepen, sjaals en poncho's die het hele bovenlichaam bedekken, en broeken die de schoenen verhullen. En vergeet de trendy cargobroek niet! Die maakte vorig jaar reeds zijn herintrede en ook dit najaar is deze nog helemaal on trend. Met dank aan zijn wijde fit hoort de cargobroek helemaal thuis in dit rijtje.

Maak een statement met één kleur, zoals camel, of speel met texturen door een lange leren jas te combineren met een grote wollen sjaal, een kasjmieren coltrui en een wijde jeans tot op de grond.

Gratis styling met tips & tricks

Op zoek zijn naar de perfecte najaarslook? Leg jezelf in de watten en boek jouw gratis Try Out-Fit pasmoment. Laat je adviseren door onze professionele SKM-stylisten die je helpen bij het samenstellen van gepaste outfits. Via een korte online vragenlijst kan je jouw voorkeuren en maten doorgeven, waarna wij een aantal outfits selecteren en klaarleggen in de boetiek, wanneer het jou uitkomt.

Deze service is geheel vrijblijvend en biedt jou de mogelijkheid om je te laten verrassen door nieuwe stijlen en trends. Zo ga je niet alleen met een nieuwe look naar huis, maar ook met heel wat persoonlijke tips & tricks.

Shop de nieuwe collecties